קצת בשר

בשבוע של חג השבועות השנה אכלנו יותר גבינה ממה שאנחנו מסוגלים לאכול בחודש, לכן החלטתי לאזן את ארוחת החג הקטנה שאלון ואני עשינו בבית עם קצת בשר (ממש קצת) וליד פשטידת הברוקלי וגרטן הפסטה-פטריות, הונחו כלאחר כבוד-

בלינצ'ס ממולא בשר (13-15 בלינצ'סים)

לבלינצ'ס:
2 כוסות קמח רגיל, מנופה
1.5 כף סוכר
0.5 כפית מלח
3 כוסות חלב או מים
3 ביצים
0.5 כף שמן


למילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
1 כף רוטב צ'ילי מתוק

להכנת הבלינצ'ס-
ערבבו את כל החומרים היבשים
הוסיפו אליהם את החומרים הרטובים וטרפו היטב
חממו מחבת טפלון- אל תשמנו אותו
להכנת בלינצ'ס דרושה קצת פחות ממצקת שלמה. אם זו הפעם הראשונה שאתם מכינים בלינצ'ס- תקחו בחשבון שהראשונים יכולים לא לצאת הכי יפים- וזה בסדר גמור!! ברוסית יש אמרה- בלינצ'ס ראשון יוצא עם גושים... והרוסים מבינים בבלינצ'סים הרי.

וודאו שהבלינצ'סים יוצאים הכי דקים שאפשר, קשה עד בלתי אפשר לגלגל בלינצ'ס עבה...
להכנת המלית-
לאחר שקיבלתם צלחת בלינצ'סים יפה וגדולה, על אותו המחבת טגנו את הבצל במעט שמן עד להזהבה, הסיפו את הבשר הטחון וטגנו עד להשחמה מלאה. שימו לב לפורר אותו היטב במחבת. ניתן להוסיף תבלינים או כל רוטב שתרצו.


ועכשיו, לגלגול-
הניחו כף מילוי בתחתית הבלינצ'ס, קפלו את הצד הקטן שנשאר למטה (1- עד הקו האדום בתמונה) והדקו היטב, קפלו את צד ימין וצד שמאל (2+3) וגלגלו בהידוק עד הסוף





ניתן לשמור בפריזר עד כשבוע לאחר ההכנה. מומלץ לא לטגן את הבלינצ'סים עד להזהבה כדי שניתן יהיה לטגן אותם ממולאים לאחר הפשרה- ככה הם מקבלים גוון זהוב ויפה ונראים כאילו עכשיו יצאו מהמחבת.

בתאבון!!


תגובות

רשומות פופולריות