ניסויים במטבח

מאז שהיתי בסדנה של אהרוני אני לא מפסיקה לרצות לעשות ניסויים עם המתכונים- לפעמים אני מחליפה במתכון ירק אחד באחר ולפעמים אני מעיזה עוד יותר, קוראת כמה מתכונים ועושה מיש-מש בינהם (דוגמת קדירת ההפתעות). השבוע עשיתי ניסוי והחלפתי במתכון של פשטידת פטריות את המרכיב העיקרי- הפטריות- בבטטה. להלן התוצאה-

פשטידת בטטה (תבנית חד פעמית 20X30 ס"מ)

מרכיבים:
המרכיבים
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל קצוץ
1 שמנת לבישול
1 קוטג'
1 כף מרק זך/עוף
4 ביצים
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-170 מעלות.
מטגנים קלות את הבצל (עד לריכוך והזהבה), מוסיפים את הבטטה וממשיכים לטגן מספר דקות
מוסיפים את השמנת ומרק העוף, מערבבים היטב ומבשלים עד שהבטטה מתרככת מעט והרוטב מצטמצם (שימו לב- זה לוקח בדיוק כמה דקות, אל תזזו מהאש רחוק מדי)
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים
מוסיפים את הקוטג' והתבלינים ומערבבים היטב
מוסיפים לבלילה את השמנת והבטטה ומערבבים היטב
שופכים לתוך התבנית ואופים עד להזהבה 40-50 דקות. שימו לב שהפשטידה לא מימית מדי.
פשטידה לפני האפיה

לדעתי פשטידות טעימות יותר יום למחרת כי הן קצת מתייצבות, אבל לא תמיד אפשר להתאפק ולא לאכול ישר מהתנור.

הוריאציה של פשטידת הפטריות-
במקום בטטה- 2 קופסאות של פטריות שמפיניון טריות חתוכות לרצועות
את אבקת המרק הזך אפשר להחליף באבקת מרק פטריות

מסקנות הניסוי:
לדעתי פשטידת הפטריות היתה טעימה יותר (טענה שמחזקת את המסקנה- בעלי ביקש תוספת) אבל היות ואני אוהבת גיוון- הפשטידה הזו היא אופציה לא רעה בכלל :)

בתאבון!!

תגובות

  1. אמממ
    היה נחמד :)

    יש למישהו רעיון איך לתבל את הפשטידה ?
    רציתי ציפורן, אבל צעקו עלי @_@

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות