הקדירה הראשונה שלי ומאפינס תפוחים לקינוח

הדבר הכי חשוב שלקחתי איתי מהסדנה של אהרוני זה לא לפחד לשנות דברים במתכונים- ולכן החלטתי לקחת את ההמלצה שלו צעד אחד קדימה ולהמציא מתכון משלי. מכיוון שהחזאים מבטיחים סופ"ש גשום, החלטתי ללכת על מנה מאוד חורפית- קדירה. דפדפתי במתכוני הקדרות של בני סיידא בספר "הכל בסיר אחד" וקיבלתי רעיון- בקר ביין עם ירקות.

קדירת ההפתעות

מרכיבים-
1 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (שייטל/ צוואר)- חתוך לקוביות
3 גזרים חתוכים גס
1 קישוא- חתוך גס
2 פלפל ירוק- חתוך לרצועות רחבות
חצי בצל קצוץ
1 כוס יין לבן
1 כוס יין אדום
כוס גריסי פנינה
שמן זית

אופן ההכנה-
חממו תנור מראש ל-180 מעלות.
טגנו את קוביות הבשר בשמן זית (רבע כוס)- עד שהבשר משחים. אם המחבת קטנה מדי, רצוי לטגן בכמה נגלות. הטיגון לוקח לא יותר משתי דקות לכל צד. סדרו את הבשר המושחם בתחתית הקדירה .לי יש כלי ששלח לי גיסי מארה"ב, סיר פלא לתנור- דק וקל והכל יוצא בו נהדר. אפשר להשתמש גם בסיר שמתאים לתנור (דוגמת סירי הנאופלם), או בכלי חרס למי שיש. תבלו את הבשר- אני תיבלתי במלח, פלפל ופפריקה מתוקה- כיוון שלא ידעתי עד כמה יהיה טעם מהיינות- לדעתי אפשר להוסיף אפילו כורכום, כיוון שהיין לא תורם הרבה לתיבול הכללי.


חלק מהשר שכבר טוגן והירקות מחכים לתורם להכנס למחבת
בשמן שנשאר טגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הירקות וטגנו 5 דקות. 
הוסיפו את שני סוגי היין, הרתיחו והעבירו לקדירה. כסו אותו במכסה או בנייר אלומיניום.



הירקות והיין שמתחיל לרתוח
יש לאפות בתנור עד שהבשר מתרכך והרוטב מסמיך- בערך שעתיים.
אני הוספתי בין שכבת הבשר לירקות כוס גריסי פנינה- ניתן להוסיף במקום זה חיטה, אורז וכד' לפי טעמכם או לחלופין להגיש עם אורז או פירה בצד (או בעצם כל מה שאתם אוהבים).
שכבת גריסי הפנינה מעל הבשר


הקדירה - אחרי שחצי כבר נאכל :)


כמובן שאחרי כל ארוחה טובה- צריך להגיע גם קינוח. הלכתי על רעיון החורף- ובחרתי בקינוח שיהיה חמים ומתאים עם כוס תה. מה שטוב במתכון הזה שהוא נעשה כמו עוגה בחושה- אין צורך להקציף כלום- מערבבים ידנית את כל המרכיבים ומזליפים לתבנית המאפינס. קניתי שתי תבניות סיליקון (12 יחידות מאפינס נמוכים בכל תבנית)- מה שמאוד עזר להוציא ממנה את המאפינס בקלות.

מאפינס תפוחי עץ (24 יחידות)-

מרכיבים-
2 ביצים
1.5 כוס סוכר או 2 כוסות סוכר חום
חצי כוס שמן קנולה
560 גר' רסק תפוחים לא ממותק (קופסת שימורים 1)
2 כוסות קמח תופח
1 כפית קינמון
1 כוס אגוזי מלך טחונים/ קצוצים

אופן ההכנה
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
ערבבו את הביצים עם הסוכר והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.
הוסיפו את הרסק תפוחים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
הוסיפו קמח (רצוי לנפות), קינמון ואגוזין וערבבו שוב.
רצוי לשים את התבנית על הרשת של התנור- כי התבנית מסיליקון מאוד רכה ואחרי שמזליפים לשקעים את המאפינס- כמעט ובלתי אפשרי להחזיק אותה ישר והלעביר אותה לתנור. אני הזלפתי את התערובת לשקעים בעזרת כף- אם לפעמים מטפטף בין השקעים- אל דאגה- נקו עם מגבת נייר כדי שלא יישרף.





יש לאפות 20-25 דקות עד להשחמה. לאחר האפיה, הוציאו את המאפינס לצלחת להתקרר.


סופ"ש גשום וטעים לכולם!


תגובות

  1. לוסי כל הכבוד לך!!! אני אוהבת לבשל אבל אחרי כמה נסיונות הלא מוצלחים לא נוגעת בבקר ... עשית לי חשק לעשות פוסט על אוכל :))

    רנה

    השבמחק
  2. שילוב מעניין- אוכל ואופנה. איזה אוכל מתאים לאיזה בגד?...
    הניסיון הראשון שלי עם הבקר היה גם מזעזע- אבל בקר בקוביות בבישול ארוך- לדעתי קשה להרוס :)

    השבמחק
  3. כל הכבוד על האומץ והשילובים! מי שלא מנסה, טועה ושוב מנסה.. יופי של תעוזה ולמידה. בהצלחה
    ציפי.ק
    תמיד יש תקוה לשינוי :-)

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות