אורחים

מאז שעברנו דירה כמעט כל סופ"ש יש אצלינו אורחים,לפעמים לקפה ועוגה, לפעמים לארוחה מלאה ולפעמים סתם לסרט ופופקורן. יש שיגידו שזה מתיש ומעייף אבל אני אישית מאוד אוהבת לארח. כשהייתי קטנה אהבתי לערוך את השולחן לאורחים, לעזור לאמא בהכנות ואפילו אהבתי לנקות את הכלים. הכי הרבה אהבתי את כל האוכל הטעים שהיה נשאר, מאכלים שלא הוכנו ביומיום אלא רק לאורחים. אז עכשיו שיש לנו דירה "בוגרת" ופינת אוכל שאפשר לארח כמה (הצלחנו כבר לארח 12,13 ואפילו 16 איש!!) ומתי שרק רוצים.
בסופ"ש האחרון לחמותי היה יום הולדת והצעתי שנחגוג אותו אצלינו. אלון ואני תיכננו מראש את התפריט- לפתיחה- מרק כתום, למנת ביניים- סלטים (אותם הביאו האורחים), לעיקריות- לזנית בשר, כדורי בשק עם סלק ועוגת אורז, ולקינוח- מאפינס תפוחים לילדים (ועוגת תפוחים מהבלילה שנשארה) ועוגת קפוצ'ינה.
ההכנות התחילו אצלי בראש בערך שבועיים מראש (אני מתה על תכנונים!!) ואת לוח הזמנים המדויק בנינו ביום שלפני. מה לוקח כמה זמן, מה נכנס לתנור, מה צריך להיות על האש. בסה"כ, לא היה קשה בכלל- התחלנו לבשל בסביבות 2 בצהרים ובשעה 6 וחצי התיישבנו לאכול. כמובן שהיה המון אוכל ונראה שכולם יצאו שבעים ומרוצים. השאריות שנשארו הספיקו לנו רק לצהרים של יום שאחרי :)
הבטחתי כבר מזמן להביא לכם את המתכון לכדורי בשר עם סלק והרי הוא לפניכם-

כדורי בשר בסלק (כ-30 כדורי בשר)

מרכיבים לכדורי בשר:
500 גרם בשר בקר טחון
500 גרם בשר עוף טחון
2 ביצים
עלי בזיליקום חתוכים לרצועות
מעט אורז
1 בצל קצוץ ומטוגן
קינמון
כורכום
מלח ופלפל
כדורים לרוטב:
1 בצל חתוך גס
4 סלקים חתוכים לקוביות
1 פחית שימורים עגבניות מרוסקות (כ-500 גרם)
1 כוס יין אדום
מים
פלפל ומלח
פפריקה אדומה חריפה ומתוקה

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים של כדורי הבשר, מרטיבים את הידיים וצרים כדורים הדוקים וקטנים. שומרים במקרר עד לתחילת הבישול.
בסיר כבד, עדיף סוטאז' (סיר נמוך ורחב) מטגנים את הבצל, מוסיפים את הסלק, רוטב העגבניות, יין ומעט, מתבלים ומביאים לרתיחה.
מכניסים בזהירות את כדורי הבשר פנימה (שלא יתפרקו), מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.


בתאבון!!!

תגובות

רשומות פופולריות