פינת שף אורח - לביבות תפו"א ובטטה עם רוטב יוגורט

הופ הופ טרללה גדלנו בשנה!!! ב-18 ביולי לבלוג היה יום הולדת שנה, ולכבוד החגיגה אני מתחילה מסורת חדשה של פינת שף אורח.
השף-אורח הראשון הוא מי אם לא- הסו שף שלי- בעלי היקר. קצת רקע- הוא התחיל את דרכו בהיסוס והתמחה בהכנת שניצלים איכותיים, לאחר תקופת הכשרה של כשנה במטבח- הוא החליט להעז ולהכין מתכונים מורכבים מספרי בישול ומאתרי אינטרנט, לאחרונה הוא מראה יכולות מרשימות בעודו מצליח לשדרג מתכונים פשוטים על ידי הוספת מרכיבים והפיכת המתכונים למאכלים מדהימים.
קבלו במחיאות כפיים את אלון עם לביבות תפו"א ובטטה-


לביבות תפו"א ובטטה ברוטב יוגורט


מרכיבים:
ללביבות:
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 בטטה בינונית
100 גר' גבינת קשקבל
100 גר' גבינת פטה
50 גר' גבינת פרמזן
0.5 כוס עירית
2 כפות שמיר קצוץ
3 כפות קמח
6 ביצים
מלח ופלפל שחור
שמן זית לטיגון
לרוטב:
2 גביעים יוגורט מחלב צאן
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות שמיר קצוץ
4-6 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1 כפית חומץ
1 כפית סוכר
מלח לפי הטעם


אופן ההכנה:

גררו את תפו"א והבטטה על פומפיה דקה, סחטו היטב והעבירו לקערה
גררו לקערה את כל הגבינות


קצצו את העירית והוסיפו לקערה

הוסיפו את שאר החומרים לתערובת הלביבות וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה
התערובת מעורבבת



מחממים את שמן הזית במחבת כבדה. בעזרת כף גדולה יוצקים מעט מהבלילה לשמן החם, משטחים ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה
כאשר הלביבות מוכנות- מניחים על צלחת עם נייר סופג לספיגת השמן העודף
להכנת הרוטב- מערבבים את כל החומרים בקערה. מוסיפים תיבול לפי הטעם. מגישים את הרוטב קר.
הרוטב עם המון שום :)



בתאבון!!

רוצים להיות שף אורח בבלוג? שלחו מתכון מנצח שלכם עם תמונות למייל cheflucy.blog@gmail.com

תגובות

רשומות פופולריות