שוקולד!!!

בזמן האחרון זנחתי את ספרי הבישול שעל המדף לטובת התעוזה במטבח. אם אני כבר פותחת את הספרים זה בשביל לקבל השראה ורעיונות למרכיב מסוים במנה. בשבוע שעבר חברה שלי לעבודה הביאה למשרד עוגה מקונדיטוריה לכבוד יום הולדת של המנהלת שלנו. אחד העובדים בא אליי בסוף היום בעודו אוכל את העוגה ושאל אם הכנתי אותה, הודתי שלא (אני לא אקח קרדיט על מנות לא שלי, לא יפה...) אבל אמרתי שאני אשמח לנסות ולשחזר אותה.
קמתי ביום שבת בבוקר והתחלתי לשחזר עוגה. לעומת המצאת עוגה מאפס- כאן צריך להזכר איך היא היתה עשויה וממה. אם העוגה היתה מולי או אם היה לי יותר זמן (או יותר נכון - יותר ביסים) לחקור אותה זה היה הרבה יותר קל מאשר להתחיל לשחזר עוגה אחרי כמעט שבוע. שחזור או לא, יצאה עוגה לא רעה בכלל יחסית להכנה בשבת בבוקר במצב חצי ערות :)
כמו הרב הגדול של המתכונים בבלוג- העוגה פשוטה להכנה, מהירה ולא מכילה יותר מדי מרכיבים-והכי חשוב, עוגה קרה ליום קיץ חם. שימו לב שזו לא תבנית חד פעמית-אם אתם מכינים בתבניות אינגליש חד פעמיות- חלקו את מסת העוגה בין שתי תבניות.

עוגת שוקולד (תבנית אינגליש קייק)

מרכיבים:
1. לתחתית:
3 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
100 גר שוקולד מריר
1 כף ברנדי
1 כף סוכר

2. לעוגה:
8-10 ביסקוויטים
1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
1 כוס חלב+חצי כוס
1 שמנת להקצפה



3. ציפוי: (לא חובה)
חצי שמנת מתוקה להקצפה
100 גר שוקולד מריר/חלב

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות
בקערה אחת מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצץ לבן וקשיח

בקערה שניה מקציפים את החלמונים עם כף סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח

ממיסים את השוקולד המריר על בסיר אדים (בן מארי), מערבבים היטב עם קצף החלמונים והברנדי עד לקבלת קציפה אחידה. מקפלים את הקציפה עם קציפת החלבונים. מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות עד שקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא יבש.
לפני אפיה
מכינים את הפודינג- מקציפים שקית של אינסטנט פודינג בטעם שוקולד עם כוס חלב קר ושמנת להקצפה במשך 3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית מחצית מכמות הפודינג


טובלים את הביסקוויטים אחד אחד בחצי כוס חלב (הכי נוח למזוג את החלב לתוך צלחת מרק- מהשטוחות ולא צלחת כמו של קורנפלקס) ומסדרים מעל הפודינג שכבה של ביסקוויטים

מוזגים את המחצית השניה של הפודינג מעל הביסקוויטים

לשדרוג העוגה- בסיר אדים כפול ממיסים את חצי מיכל שמנת להקצפה עם השוקולד, מוזגים מעל הפודינג.
שומרים במקרר לפחות 3 שעות לפני הגשה



בתאבון ושיהיה לנו סופ"ש קריר ונעים :)

תגובות

  1. תשמרו לנו קצת, אנחנו בדראאאאאך!!

    השבמחק
  2. זה ספר הבישול הכי מעניין שראיתי. עמיחי עוזרי

    השבמחק
  3. בועז- העוגה נגמרה תוך פחות מיום, אבל אני אשמח לעשות אחת במיוחד בשבילך :)

    עמיחי- תודה רבה :)

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות