עוגת גבינה מהירה

תודה לאל הגיע החג הכי טעים בשנה- חג שבועות. אני אוהבת אותו בגלל האוכל הטעים שלו ובייחוד כי הוא מגיע אחרי החג הכי לא טעים, פסח. כבר פרסמתי מתכון לעוגת פירורים ומתכון לניו יורק צ׳יס-קייק- שני מתכונים מעולים שתמיד זוכים לתשבחות, אבל לצערי אלה מתכונים שדורשים הכנה מוקדמת ואם רק עכשיו נפלה עליכם מוזת בישול או שנתבקשתם במפתיע להכין קינוח להערב- אל דאגה, יש עוד זמן להכין עוגה גבינה אפויה, במינימום מאמץ ואפילו (יחסית) דלת שומן.
עוגה זו אינה דורשת הכנה של יום מראש ופשוטה מאוד להכנה- בעצם זו עוגה בחושה מגבינה. אפשר לקרוא לה אפילו עוגה לעצלנים או עוגה למי שאין לו מוזת אפיה אבל חייב להכין משהו כי הוא זה שתמיד מביא את הקינוח. 
לעוגה זו יש מספר מתכונים בוריאציות שונות- אז לקחתי את מה שיש לי במקרר (כי אפילו בקניות לא היתה לי רשימה) וזה מה שיצא-

עוגת גבינה מהירה (תבנית קפיצית קוטר 26) 

מרכיבים:
750 גר' גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
1 גביע אשל
1 כוס סוכר לבן
0.5 כוס קמח
3 ביצים טרופות
כפית תמצית וניל

ציפוי:
1 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר


אופן ההכנה:
מפעילים את התנור ל- 175 מעלות.
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר אפילו בלי מיקסר, רק שימו לב להקציף את הביצים בכלי נפרד לפני הוספת לתערובת. באופן כללי אני תמיד ממליצה לשבור את הביצים לקערה נפרדת לפני הוספה לתערובת- למנוע קליפות ביצה באוכל או לוודא שהביצה טובה ואין בה דם וכאלה...)

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור כ-45-50 דקות עד שהעוגה מזהיבה.
ערבבו את הציפוי ומרחו על העוגה
קררו את העוגה כשעה נוספת במקרר המכובה ועוד כ-4 שעות במקרר, עד להגשה.

גנאש שוקולד (בסיר כפול ממיסים 200 גרם שוקולד מריר+1 שמנת מתוקה)

תגובות

רשומות פופולריות