קיש פטריות ביתי בקלות

תקופה ארוכה שלא בישלתי שום מנה חדשה במשך יותר מדי זמן ופתאום נפל עליי רצון עז לקיש פטריות. זה קצת מפתיע היות ואחד המרכיבים בקיש הוא כידוע בצק ובצק זה אחד הדברים שאני הכי שונאת להתעסק איתו. הוא נכנס מתחת לציפורניים, או נדבק לכל מקום או מתפורר ואף פעם לא יוצא לי כמו שכתוב במתכון, לכן הייתי ממש גאה בעצמי שהצלחתי לעשות את הקלתית מבלי התבכיינות אחת וממש בקלות. זהו זהו. אני רשמית מזדקנת. אז בלי יותר מדי סיפורים נוספים קבלו
קיש פטריות (תבנית פאי קוטר 24 סמ)















לקלתית-
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
חצי כפית מלח
למילוי-
50 גרם חמאה
2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכה לפרוסות (חצי סמ)
1 בצל קצוץ
1 כפית שום כתוש קפוא
3 ביצים
1 שמנת מתוקה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה-
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים את כל מרכיבי הקלתית במעבד מזון עם להב מתכת עד לקבלת בצק אחיד (זה לקח לי כשלוש דקות. בהתחלה נראה שכלום לא קורה ופתאום הכל התערבב לכדי בצק יפיפה). שימו לב להשתמש בחמאה קרה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים שעה במקרר.
מרדדים את הבצק בין שני דפי אפיה. טיפ- כדי שהדפים לא יזוזו על השיש קפלו קצה שלו על השיש והשענו עליו. בנוסף, הפכו את הבצק כל כמה רידודים כך שלא תרדדו רק מצד אחד וכן הרימו את הדפים מדי פעם על מנת שלא ידבקו לבצק. לאחר הרידוד (בערך חצי סמ עובי) הורידו את אחד הדפים, הניחו את התבנית הפוכה על הבצק והפכו בזהירות את הבצק והתבנית. הפרידו בזהירות את הנייר אפיה. הצמידו את הבצק לתבנית. אפו כ5-10 דקות.

מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהנוזל של הפטריות מתאדה, מוסיפים את השום לקראת סיום הטיגון.

בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, השמנת והגבינה הצהובה. מוסיפים את הפטריות והבצל המטוגן ומערבבים.
שופכים את התערובת לתוך הקלתית ואופים 20-40 דקות עד להזהבה והתייצבות התערובת.
קררו על השיש 20 דקות.


בתאבון!!!

תגובות

רשומות פופולריות