הקציצה על העדשה

האדם מתכנן ואלוהים צוחק. לפני חודש הבאנו הביתה כלבלב קטן וחמוד. מאז חיי השתנו לחלוטין. לא עוד שבתות של שינה עד הצהרים. לא עוד יציאות ספונטניות אחרי יום עבודה. לא עוד בית נקי. הפכנו להיות הורים לגור שדורש חינוך ובעיקר המון תשומי אבל הכי חשוב שהוא מרעיף אהבה אינסופית והליקוקים שלו שווים את הכל.
אבל אני סוטה מהנושא.
סופ"ש שעבר תיכננתי להפשיר את עלי הפילו שקניתי עוד לפני מעבר הדירה אבל דווקא באותו סופ"ש הגור המקסים החליט לישון כל הלילה.וכל הבוקר!!!התעוררנו רק  ב-11 בבוקר (שאצל רבים נחשב כבר כשעת צהרים)וכמובן שהתוכניות שלי לצהרים נמוגו להן, אבל כיוון שעדיין צריך לאכול התחלתי לעבור על ספרי הבישול שלי ולחפש השראה לצהרים. וככה נוצרה-

הקציצה על העדשה (כ-25 קציצות קטנות)

מרכיבים לקציצות:
1 ק"ג בשר בקר טחון
1 ביצה
4-6 כפות פירורי לחם
1 בצל קצוץ ומטוגן
1 תפו"א מגורר דק
6 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
1-2 כפיות כורכום
1 כפית קינמון
מלח, פלפל
מרכיבים לטיגון:
שמן לטיגון עמוק
2 ביצים טרופות
פירורי לחם
מטגנת בצל

בזיליקום טרי מהעציץ שהביאה לי חמותי



אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לקציצה בקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים כשעה במקרר


יוצרים קציצות קטנות ודחוסות ומסדרים על צלחת/ מגש


מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת
טובלים כל קציצה בביצים הטרופות, לאחר מכן מגלגלים בפירורי הלחם ומעבירים למחבת

מטגנים משני הצדדים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג

אם המחבת עשוי מטפלון או מחבת קרמי- על מנת שלא לשרוט את הציפוי- השתמשו במלקחיים מסיליקון כמו בתמונה
מגישים חם

לעדשים-
מטגנים חצי בצל קצוץ עד להשחמה
בסיר נפרד מבשלים עדשים לפי הוראות היצרן (הכנתי כוס אחת של עדשים ירוקות, בערך 30-40 דקות בישול. לא השריתי לילה לפני למרות שהיה צריך- כי ככה זה כשמכינים בספונטניות- אבל אלון טעון שיצא מעולה).
לאחר שהעדשים מוכנות מערבבים עם הבצל המטוגן.

מסדרים על צלחת שתי כפות עדשים, מעליהם שמים 2-3 קציצות ואוכלים במהירות לפני שמתקרר


שאר הקציצות מחכות לתורן להאכל

בתאבון :)

ולקינוח- תותים בקצפת ...
 שבוע מקסים לכולם!!!


תגובות

רשומות פופולריות