מרינדה לשישליק של סבא גנה
הרול-מודל שלי לזוג נשוי הם סבא וסבתא שלי מצד אמי- הם ביחד כבר מעל 50 שנה עוד מימי הלימודים באוניברסיטה. הם עבדו יחד יותר מ-30 שנה והם עושים הכל בבית. בנוסף, מה שעוזר להיות להם הרול-מודל היא העובדה שהם מתפקדים כמו שאני מאמינה שזוג צריך לתפקד- התפקידים בנהם מחולקים ובמטבח לכל אחד יש את המנות שהוא מכין. סבא שלי הוא האחראי על הבשר. המנה הכי אהובה עליי היא השישליק כבש של סבא שלי. בקיץ של שנה שעברה יצא לי לבקר אותם ברוסיה מבלי שתכננתי. היתי בנסיעת עסקים במוסקבה וביקשתי להשאר ברוסיה עוד כמה ימים כדי לבקר את סבי וסבתי, הדבר היחיד שביקשתי מסבא הוא שיכין לי את השישליק כבש המפורסם שלו.
כשאנחנו עושים על האש עם חברים אני תמיד משתמשת במרינדה של סבא לשישליק. אמנם זה שישליק פרגית, אבל אני מבטיחה לכם שזה טעים לא פחות :)
מרינדה של סבא גנה (לקילו בשר)
השישליק עם המרינדה ביום העצמאות ה-60 |
מרכיבים:
2-3 בצלים גדולים חתוכים לחצאי טבעות
מלח, פלפל, סוכר
כוס יין לבן/ אדום
כף חומץ
תבלינים נוספים לפי הטעם
אופן ההכנה:
מעכו טיפה את בצלים על מנת להוציא מהם קצת מיץ.
ערבבו היטב את כל החומרים יחד עם הבשר, כסו בניילון נצמד והניחו במקרר ללילה לפני.
לפני שמשפדים מוסיפים קצת שמן ומערבבים היטב.
בתאבון!!!
יופי באמת, עכשיו אני רעב!
השבמחק