קרייבינג לבלינצ'ס

מכירים את ההרגשה שבא לכם נורא לאכול משהו? אבל לא סתם משהו, אלא איזשהו מאכל ספציפי. אתם חושבים על זה כל היום בעבודה, אתם ממש יכולים להריח אותו, יש לכם את הטעם הזה בפה ואתם לא יכולים ללכת הביתה ולהכין את המנה או ללכת למסעדה ולהזמין אותה? אז זה מה שהיה לי אתמול. למרות שבארה"ב אכלתי המון פנקייקים (המון. באמת- והאמת שעוד יותר המבורגרים. לכן אני לא חושבת שאוכל לאכול המבורגר עד פסח הבא לפחות), אתמול ממש רציתי בלינצ'ס. תגידו מה הקשר ,נכון? אז כמובן למביני עניין שבנינו- באמת אין קשר. לכאורה גם פנקייק וגם בלינצ'ס עשויים מאותם מרכיבים, אבל הם שונים לחלוטין זה מזה. הבלינצ'ס הרוסי האמיתי הוא דקיק ומטוגן בחמאה, בעוד שבן דודו האמריקאי שמנמן ותפוח ומטוגן על מחבת ללא שמן (ואז נאכל עם כמויות היסטריות של חמאה ורוטב ומה לא). נחזור לעיניינו, אתמול רציתי בלינצ'ס. אז חזרתי הביתה מהעבודה, לבשתי את סינרי ועשיתי לי בלינצ'סים (כן, גם לאלון נשאר כמה). המתכון לקוח מספר רוסי ישן של אמא שלי.
טיפים:
  • אם אתם לא אוהבים בלינצ'ס שמנוני מדי- טגנו אותם על מחבת טפלון, אין צורך לרסס בשמן או להוסיף חמאה. 
  • ניתן לאכול את הבלינצ'ס "עירום" כמו שקוראים לזה ברוסית- כלומר לקפל אותו (או לגלגל) ולטבול בשמנת חמוצה/ סוכר/ ריבה/ דבש/ שוקולד או לחלופין לעשות בלינצ'סים עם מילוי- בשר טחון (טגנו קודם את הבשר)/ פטריות מוקפצות/ גבינה וכד'. אמא שלי "ממלאה" את הבלינצ'סים במילוי ואז מטגנת אותם עוד קצת.
  • בלי קשר לבלינצ'ס- תמיד שברו את הביצים לקערה קטנה נפרדת ולא ישירות לבלילה על מנת למנוע נפילה של הקליפה לתוך הבלילה. יש כאלה שאף ממליצים לשבור ביצה אחת לקערה בכל פעם, על מנת למנוע הוספת ביצה מקולקלת או עם דם לתוך הבלילה.

בלינצ'ס (כ-20 יחידות,תלוי בגודל המחבת)

מרכיבים:
2 כוסות קמח רגיל, מנופה
1.5 כף סוכר
0.5 כפית מלח
3 כוסות חלב
3 ביצים
0.5 כף שמן

אופן ההכנה:
ערבבו את כל החומרים היבשים
קמח שניה לפני הניפוי
סוכר
הוסיפו אליהם את החומרים הרטובים וטרפו היטב
מתחילים להוסיף את החומרים הרטובים
טורפים היטב




חממו מחבת טפלון
מחבת הטפלון מתחממת
מיזגו כחצי מצקת למחבת.
יש שתי שיטות. שיטה אחת היא למזוג לאמצע ואז לסובב את המחבת כך שהבלילה תתפזר על כל המחבת, השיטה השניה היא למזוג למעלה, להטות את המחבת בכ-45 מעלות ולתת לנוזל לכסות את המחבת. בכל מקרה- צריך לעשות את זה מהר, כיוון שהמחבת חמה והנוזל מתקשה (כלומר מטגן) מהר וצריך לשים לב שלא שמתם יותר מדי בלילה כי כל הרעיון הוא לעשות בלינצ'ס ולא פנקייק
בלינצ'ס רטוב
כאשר אתם רואים שהצד העליון מתייבש- הפכו את הבלינצ'ס וטגנו מספר שניות נוספות
בלינצ'ס יבש- אפשר להפוך
טגנו את הבלינצ'ס משני הצדדים עד להזהבה

ערמו אותם בצלחת ואכלו בכיף לפי אחת השיטות (העירומה או הממולאת)
צלחת מחכה לבלינצ'סים
היכון, הכן- טרוף!!!!!!

בתאבון!!!

תגובות

  1. ואתם צריכים לראות אותה טורפת

    זה דיי מפחיד :\

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות